Top

Wat is een MTS Roller ?

Het geheim van Hollywood: Micro Needling Therapy System (MTS) of Collageen Induction Therapy (CIT).

Het Micro Needling Therapy System (MTS) is een medisch geregistreerd concept, afkomstig uit Amerika. Dit concept maakt gebruik van een handroller (ook vaak MTS-Roller, Derma-roller, skin-roller of meso-roller genoemd) met zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit, waarmee diverse huidproblemen succesvol kunnen worden behandeld.

 
Micro Needling Therapy System (MTS) is toepasbaar op het hele lichaam. De naaldjes van een MTS-roller kunnen van staal zijn of van titanium. Titanium naaldjes zijn van betere kwaliteit, sterker en blijven langer scherp.

De MTS-Roller geeft een snelle en duidelijke verbetering bij:

  • Acné littekens,
  • Anti-aging (huidverjonging),
  • Verouderde en zonbeschadigde huid,
  • Aangezichts- en décolleté-rimpels
  • Hyperpigmentatie
  • Striemen
  • Striae en littekens op het lichaam


Huidopbouw:
Onze huid is opgebouwd uit twee lagen (zie onderstaand figuur);

  • de epidermis
  • en de dermis.

De epidermis (opperhuid) is 0,15 tot 0,2 mm dik en de dermis 1 tot 3 mm. De onderste lagen van de dermis zijn rijk aan vooral collagene vezels.


Figuur: huidopbouw

Klinisch gebruik:
De naalden voor klinisch gebruik (schoonheidssalons) verschillen van 1 mm tot 3mm om onderin de dermislaag te komen. Het gebruik van de exacte naaldlengte (1 tot 3 mm) voor klinisch gebruik, is afhankelijk van de dermislaagdikte. De behandeling kan door de langere naaldlengte als pijnlijk ervaren worden.

Thuisgebruik:
De naalden voor thuisgebruik varieren slechts van 0,2mm tot 0,3mm. Deze naalden hebben niet de functie om de aanmaak van collageen (= huidverjonging) te bevorderen, maar om de epidermis (opperhuid) te openen voor een betere dag/nachtcrème-opname.

De MTS-rollers met naaldlengte van 0,2 en/of 0,3 mm geven de minste kans op pijnklachten.  Zonder MTS-roller neemt de huid ongeveer 3% van de aangebrachte creme op, de rest wordt niet opgenomen door de huid en is in feite restafval (97%).

Waarom heb ik een MTS-roller nodig:
Na je 25e neemt de productie van collageen af, hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, de huid wordt slapper. Een MTS-roller die tot in de dermislaag komt, zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen. Meer nieuw collageen betekent huidverbetering. Hoe strakker de huid, hoe mooier, minder rimpels, meer volume en vooral een stralende huid.

Welke MTS-roller heb ik nodig:
Er zijn MTS-rollers te koop met naaldlengte 0,2 mm, 0,3 mm, 0,5mm, 1 mm, 1,5 mm en zelfs 2 mm of 3 mm. Wil je resultaat, maar toch zelf thuis behandelen, dan raden wij mensen aan MTS-rollers te gebruiken van 0.2, 0.3 of 0,5 mm tot maximaal 1.5 mm.

Boven 1 mm kan dit bijna niet zonder huidsverdovingscreme worden uitgevoerd, tenzij je een erg hoge pijngrens hebt. MTS-rollers met langere naaldjes dan 1 mm worden in het algemeen uitgevoerd door een gespecialiseerd schoonheidssalon. De prijzen van deze behandelingen worden door sommige mensen als duur ervaren en verschillen nogal per salon.

Als je net begint met MTS-rolling is 0.2, 0.3 of 0.5 mm aan te raden. Mocht het zo zijn, dat je huid er na een aantal maanden aan gewend is, dan kun je overstappen naar de 1.0 mm, 1.5 of zelfs een 2.0 MTS-roller.

Let op welk type MTS-roller je koopt. Er worden veel MTS-rollers verkocht met stalen naaldjes. Deze stalen naaldjes zijn sneller stomp of breken in het ergste geval af. Daarom verkopen wij alleen topkwaliteit titanium rollers.